Partnership fair in Slovenia (December 18, 2018)

  • December 12, 2018
  • news

Partnership fair_SLOVENIA_flyer

VSI SMO DELČEK ISTEGA SVETA

Ob svetovnem dnevu migrantov bo 18. decembra 2018 z začetkom ob 17h v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova potekal sejem dobrih praks vključevanja in sodelovanja z osebami z mednarodno zaščito in prosilci za azil, ki ga organizirata Društvo Humanitas in Mirovni inštitut v okviru projekta WANNE – We all need new engagement.
Namen projekta WANNE je spodbuditi udeležbo in vključevanje ljudi, ki so na begu pred vojnami, preganjanjem in revščino, ter spremeniti diskurz o migracijah, ki je vedno bolj negativno nastrojen ter poln lažnih novic, negativnih predsodkov in zavajajočih stereotipov. Hkrati želimo vsem ljudem omogočiti sodelovanje in oblikovanje političnih zahtev za človekovo dostojanstvo, solidarnost, integracijo in vključevanje ter še naprej spodbujati solidarnost in empatijo.
Na sejmu bomo nakvačkali tudi toplo odejo v okviru kampanje »Smo gostoljubna Evropa«. Želimo namreč opozoriti, da sta prostovoljstvo in humanitarna pomoč izraz solidarnosti in podpore v trenutkih nemoči. Da nudenje prostovoljne pomoči preganjanemu človeku, ki se je zgolj z nahrbtnikom znašel v Sloveniji, ni nič drugače od prostovoljne pomoči nepokretni sosedi, ki sama ne zmore več po nakupih v trgovino. In da se nobene oblike prostovoljne humanitarne pomoči ne sme kaznovati. Ob koncu dogodka bomo odejo izobesili na vidno mesto na muzejsko dvorišče in s tem na simbolni način sporočili, da predstavljamo obraz gostoljubne Evrope.
Na sejmu dobrih praks vključevanja in sodelovanja bomo spoznali različne organizacije in skupine, ki si s svojim delovanjem prizadevajo za izgradnjo nove platforme sobivanja in kažejo pot v družbo, kjer smo si drug drugemu v prvi vrsti ljudje. Skupaj z našimi gosti, ki jim je sejem pravzaprav namenjen, pa bomo pripravili tudi pester in sproščujoč kulturni program.